The 33 Most Deadly Substances On Earth
Pagina este foarte interesanta, ce este mai interesant e faptul ca o mare parte din plantele prezentate acolo le intalnim foarte des.
De exemplu:
Nr 1. face parte din familia Amanita. La noi in tara creste cu spor Amanita muscaria, ciuperca cu alb si cu rosu pe care o gasim la munte si care este la fel de toxica.
Nr 3. semintele de ricin. mai acum 2 ani a fost o explozie de plante de ricin. Toti cultivau in curte ca sa faca umbra, ca planta ornamentala. Sunt suficiente doua seminte pentru a provoca moartea.
Nr 5. Vipera, in Romania exista specii veninoase, foarte periculoase.
Nr 7, este cucuta (Conium maculatum). Creste in voie pe la noi. Am vazut si prin parc mai demult, prin paduricea, pe la Breasta, Bucovat.
Nr 9 cred ca pe asta ati vazut-o din centrul orasului pana pe strazile laturalnice. Este cultivata ca planta ornamentala am vazut, se numeste ciumafaie sau Datura stramonium.
Nr 10. sunt margaritarele sau lacramioare (Convalaria majalis)
Nr 11. este omagul, Aconitum. Se cultiva si ca planta ornamentala si creste in pasuni, pe la munte.
Nr 12. Azaleea sau rododentronul foarte cunoscut.Creste la munte salbatic si poate fi si cultivat ornamental.
Nr 14. Rubarba sau revent, frunzele sunt toxice, insa in medicina populara se folosesc petiolurile si rizomii.
Nr 17. Degetica, degetelul (Digitalis sp.) creste si la noi.
Nr 25. Oleandrul, toata planta este toxica.
Nr 29. Tisa, taxus baccata. Toata planta e toxica cu exeptia fructelor rosii frumoase.